We leven in een informatiesamenleving gedreven door digitalisering en technologie. Dit heeft invloed op de dienstverlening, de informatiepositie van inwoners en ondernemers en op gegevensuitwisseling met andere overheden. De gemeente Leudal gaat mee in de digitalisering door het implementeren van generieke digitale voorzieningen en gaan daarbij uit van het Meerjarenprogramma 2020-2024 van de VNG.
Daarbij houden we aandacht voor de "basis op orde" (infrastructuur) en werken we aan het versterken van de digitale weerbaarheid. De interne communicatie wordt verbeterd door het 10 jaar oude intranet te vervangen. Ook worden diverse informatieveiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om stapsgewijs te groeien naar volwassenheidsniveau 2, conform het Strategisch informatie beveiligingsbeleid gemeente Leudal, in 2022.
In 2021 blijven we werken aan het verbeteren en digitaliseren van de processen. Voor het uitvoeren van de taken van de omgevingswet moet de aansluiting op het digitaal stel operationeel zijn en wordt plansoftware aanbesteed en geïmplementeerd.
Informatievoorzieningen voor ondermijnende criminaliteit, inburgering en vroegsignalering schuldhulpverlening zijn aandachtspunten in 2021.
De door de corona ingezette transitie van het tijd- en plaatsonafhankelijk werken zal, zoals hiervoor al benoemd, verder gestalte krijgen. Hiermee wordt rekening gehouden bij het aanpassen van de overlegvoorzieningen. Dit zal veel meer gericht zijn op de activiteit dan op de ontmoeting.
(Maatschappelijke) vraagstukken ondersteunen met datagestuurd werken vergen een daarop ingerichte en wendbare organisatie en daarmee een grondige voorbereiding die start in 2021.